Workshops: UITVERKOCHT

Niet Normaal biedt 4 soorten kunstworkshops aan.


1. Fotoworkshop

In samenwerking met Foam (fotografiemuseum Amsterdam) is een nieuwe fotoworkshop ontwikkeld waarbij uw leerlingen bewust gemaakt worden van mediamanipulatie aan de hand van extreme photoshopresultaten. De praktijkopdracht bestaat uit het maken van anonieme close-ups van elkaars perfecties en imperfecties. Tijdens de reflectie zoeken leerlingen naar antwoorden op de vraag: bestaat perfectie en wat is de keerzijde van perfectie? Alle foto’s worden tentoongesteld op de tentoonstelling.


2. Paspoppenworkshop

De paspop is een object waar jongeren onbewust dagelijks mee worden geconfronteerd. Paspoppen geven geen realistisch beeld en zijn geen afspiegeling van de samenleving. Zelden zien wij een dikke paspop, paspop met bril of met een handicap. Jongeren krijgen tijdens deze workshop de gelegenheid om paspoppen te transformeren en naar eigen inzicht te normaliseren. Deze workshop wordt uitgevoerd door kunstenares en docent Janne Mooij.

 


 

In samenwerking met een aantal grote winkels worden tijdens Niet Normaal deze paspoppen gebruikt als etalagemateriaal.
De eerste zogenaamde 'Paspoppen-actieweek' zal plaatsvinden vanaf de dag van de opening van Niet Normaal, die op 15 december is. Een week lang zal een selectie van de mooiste paspoppen in de etalage van Vroom & Dreesmann in Amsterdam staan, aan de zijde van het Rokin.


Wat er in die week nog meer gaat gebeuren in Amsterdam blijft nog even geheim!

 


3. Theaterervaringsworkshop

Theatergroep Pralinette geeft theaterervaringsworkshops waarbij leerlingen letterlijk een handicap meekrijgen zodat zij de fysieke beperking kunnen ervaren. Zij verrichten opdrachten in een rolstoel, geblindoekt of krijgen een gehoorstoornis mee. Met deze beperking moeten zij samen met een aangewezen buddy (medeleerling) dagelijks activiteiten in en rond de school uitvoeren. De workshop wordt gegeven door professionele acteurs.


Over theatergroep La Pralinette:

La Pralinette de Papa Nugue, tjettergruppe kortweg LPDPN, stelt zich ten doel grensoverschrijdende, avontuurlijke theatervoorstellingen te maken waarin de mens in al haar aandoenlijkheid centraal staat. Het aanhoudende geklop en gebeier in ons hoofd proberen we vorm te geven in voorstellingen die aan niets anders kunnen worden herkend dan aan hun totale diversiteit. Zonder voor eenvoudige oplossingen te kiezen willen we dat onze voorstellingen toegankelijk zijn voor een breed publiek. Geworteld in het nu. Nieuwsgierig, warmbloedig met lef en zorg. Met veel humor. Gebaseerd op bestaand repertoire, nieuwe teksten, verbouwde teksten, beelden, invallen; we staan voor alles open. En dit alles met uitzonderlijk veel plezier.

LPDPN maakte sinds 2005 de voorstellingen Met de helm op, Over zolen die maar niet slijten willen, Princess Salomé en Lobby.

 

 

Meer over La Pralinette de Papa Nugue?:

www.lpdpn.nl


4. Gouden DNA workshop

In samenwerking met kunstenares Petra Verboeket is de gouden DNA workshop ontwikkeld. Leerlingen gaan op zoek naar hun eigen fysieke lichaamstructuren. Welke fysieke kenmerken maken jou uniek? Welke kenmerken worden er gebruikt om jouw identiteit te controleren? Leerlingen gebruiken hun fysieke kenmerken, en vingerafdrukken, irissen, speeksel en gebitten worden omgezet in een gouden Icoon. Al deze gouden identiteitskunstwerken vormen samen DNA-strengen die tijdens Niet Normaal worden tentoongesteld.

 

 

Farwa en Sana, Heldringschool Amsterdam

Petra Verboeket over de workshop:

Niet Normaal Leuk!....is het om met zoveel leerlingen op verschillende scholen door heel Nederland een groot kunstwerk te maken.
Mijn naam is Petra Verboeket en ik geef de workshop Gouden DNA. Deze week ben ik op de Heldringschool in Amsterdam. Op deze school zitten hele leuke kinderen die het geloof ik wel erg spannend vinden dat zij mee gaan doen aan de tentoonstelling. Het is ook wel erg bijzonder en stoer dat jouw werk straks op een grote internationale tentoonstelling komt te hangen! Kunst maken gaat niet vanzelf en er wordt dan ook hard gewerkt tijdens de workshop!  

 


Ik verklap alleen nog maar dat het een “schitterend” kunstwerk wordt.      

Kom kijken in december!Voor alle workshops geldt:

Kosten: 2,50 euro per leerling

Duur: 3 uur

Wanneer: Vanaf 25 september t/m 15 december op afspraak.

Locatie: Op school, in ruime klaslokalen.

Doventolk beschikbaar voor de fotografieworkshop. Extra: Voor de verschillende workshops zijn grote ruime klaslokalen nodig.