Ben je een leerling? Ga dan naar onze hyves  : http://echtnietnormaalman.hyves.nl/


Bent u een docent... 
Schud uw leerlingen wakker!

Niet Normaal bood de gelegenheid om samen met leerlingen de unieke internationale kunsttentoonstelling Niet Normaal te bezoeken. Wij willen jongeren door middel van kunst aansporen om na te denken over de vraag: ‘Wie of wat is normaal en wie of wat bepaalt dat eigenlijk?’

Ben je normaal als je geen mobieltje heb of geen profiel hebt aangemaakt op Hyves? Is het normaal dat alle fotomodellen worden bewerkt tot gladgestreken godinnen? Accepteer jij dat camera’s en sensoren je overal kunnen volgen? Waarom wil niemand er oud uitzien, maar wel heel oud worden?

Wanneer mensen op basis van validiteit, uiterlijk of status anders zijn dan anderen, vallen ze dikwijls buiten de boot, want perfectie is de norm. Waar liggen onze grenzen en wie bepalen die normen en waarden in deze vragen? Deze kunsttentoonstelling levert een grote bijdrage aan het actuele maatschappelijke thema ‘normaliteit’. Uw leerlingen krijgen een spectaculaire introductie in de wereld van de internationale beeldende kunst en worden tijdens een tentoonstellingsbezoek op een unieke wijze geprikkeld over dit soort vragen na te denken. Een bezoek dat u niet mag missen!

baby met blackberry in baarmoeder, van kunstenaar Koert van MensvoortEnkele voorbeelden van de DNA workshop: